Top 3 Games

  1. Incursion - 17,921 views
  2. Keeper of the Grove - 11,436 views
  3. Cactus McCoy Jocuri Bataie – Games Online 2012 - 8,828 views

Cum sunt testate anvelopele de iarna?

Cum sunt testate anvelopele de iarna?Cauciucurile, in caz particular modelele de anvelope de iarna sunt cele care ne asigura performantele mai mari ale masinii in conditii dificile de drum si in cazul unor conditii meteorologice defavorabile. Totodata acestea sunt cele care, in urma alinierii legislatiei romane la cea a majoritatii statelor europene, incepand cu anul 2011, au devenit obligatorii.

Desi este un domeniu riscant, suntem tentati sa preluam anumite informatii, citite sau auzite si sa le clasificam ca fiind veridice, fara a mai verifica in prealabil sursa de la care provin. Ne-am intrebat insa vreodata cine face clasificarea conform careia anumite anvelope iarna sunt sau nu mai performante decat celelalte?

Clasificarea anvelopelor pe criterii de performanta este facuta de catre ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobilclub)- Clubul German de Automobile, o organizatie non-profit ce-si are sediul in Munchen. Aici testele se fac initial in functie de dimensiunea anvelopelor de iarna, comparativ si grupat, alegandu-se din lista de producatori cateva nume la care ulterior se va face referire. Astfel, marci precum Continental, Michelin sau Pirelli au reusit sa se faca cunoscute, ele fiind pana si astazi unele dintre cele mai cautate produse, atat prin calitate cat si datorita recomandarii venite din partea clubului german.

Si in Romania cererea este destul de mare, aceste tipuri de anvelope de iarna putand fi gasite in lista de recomandari a site-ului www.anvelopeauto.net, putand fi achizitioanate la preturi accesibile, livrate oriunde in tara si mai ales purtand garantia unui produs testat si certificat din punct de vedere calitativ la cele mai inalte standarde.

Sistemul de notare german functioneaza oarecum invers logicii uzuale, o nota mica obtinuta la una dintre categoriile de testare insemnand de fapt un punctaj destul de mare. Categoriile de testare la care este supusa o anvelopa de iarna sunt: capacitate de rulare in conditii de gheata sau zapada, capacitate de rulare pe asfalt uscat sau umed, consumul de carburant pe care il determina prin rularea pe aceste suprafete, gradul de deteriorare al anvelopelor si nivelul de zgomot produs.

Ca ai exemplu, castigatoarele sezonului 2012-2013, pe dimensiuni pe jante de 14 inch , cu punctaj destul de mare au fost modelele de anvelope de iarna Michelin Pilot Alpin A4 cu o nota finala de 2,1, Continental Conti Winter Contact TS800 şi Pirelli Winter 190 Snowcontrol cu note finale de 2,2, respectiv 2,3, note ce se reflecta intr-un calificativ exprimat printr-un singur cuvant- “Bun”.

La polul opus, cu note de 4,9 si chiar 5,5 se situeaza modelele de anvelope Efiplus si Premiorri, cauciucuri care au primit in urma notarii calificativul “Nerecomandate”. Aceasta este doar una dintre dimensiunile testate de catre ADAC in anul 2012, dimensiunile variind de la un an la altul, cu publicarea prealabila a dimensiunilor alese pentru testare cu cateva luni inainte de inceperea efectiva a testului.

ADAC nu se ocupa doar cu testarea cauciucurilor, de asemenea acest club realizeaza diverse  clasificari ale autovehiculelor, una dintre cele mai importante fiind clasificarea in functie de fiabilitatea masinii. Componenta masinii si accesoriile acesteia sunt lucruri care merita tratate cu maxima atentie.

Cata vreme informatiile provenite de la specialisti sunt publice si accesibile, le putem folosi in avantajul nostru astfel incat sa nu fim nevoiti sa acordam credibilitate celor care incearca sa promoveze produse doar in scop comercial, fara a se gandi la siguranta cumparatorului. Anvelopeauto.net este in permanenta la curent cu toate noutatile publicate de catre ADAC si vi le pune la dispozitie  prin serviciile gratuite de consultanta tehnica disponibile pe site.


Stiri noi despre anvelope :

1. Schumacher evita sa critice pneurile Pirelli
2. Swift Sport Cup debuteaza in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013 la etapa Delta Rally
3. Multiplul campion national de raliuri, Titi Aur: „Romanii nu ştiu sa conduca! Suntem pe primul loc in Europa la accidente mortale!”
4. Inspectorii RAR Timis fac lobby sa fie interzise cauciucurile second-hand. Esti de acord cu aceasta masura?

Be Sociable, Share!