Top 3 Games

  1. Incursion - 17,921 views
  2. Keeper of the Grove - 11,436 views
  3. Cactus McCoy Jocuri Bataie – Games Online 2012 - 8,828 views

Laptele,un produs necesar pentru o sanatate de fier

Laptele-un-produs-necesar-pentru-o-sanatate-de-fierIndustria prelucrarii laptelui se dezvolta de la o zi la alta, creste si numarul fermelor dotate cu tehnologii de top, aparate pentru cresterea calitatii laptelui,mulgatoare sau aparate de prelucrat laptele.

Cererea pe piata este foarte mare ,Romania oferind doar 60% din productia de lapte si produse lactate,restul provenind din import.

Unul dintre produsele de baza din dieta zilnica,laptele este un aliment complet usor de asimilat in organism.Beneficiile laptelui sunt numeroase contribuind la cresterea si dezvoltarea organismului in cazul copiilor,la mentinerea sanatatii,prevenirea osteoporozei si a decalcifierii osoase,detoxifiere in cazul unui contact cu substante toxice si cresterea imunitatii.

El contine toate substantele,vitaminele si mineralele necesare unei dezvoltari armonioase a organismului.Specialistii in nutritie recomanda consumarea unei cantitati de 500ml de lapte,a unei cantitati de 300 grame branza sau 100 de grame de iaurt.Aceasta este doza zilnica recomandata .

Cel mai consumat aliment la nivel mondial este laptele de vaca.Laptele de vaca este un aliment bogat nutritiv si contine proteine,glucide,grasimi,calciu,vitaminele A,D ,B si alte oligoelemente. Laptele de vaca este recomandat de asemenea copiilor in momentul in care s-a incheiat perioada alaptarii si se trece la alimentatia diversificata.Desi nu poate inlocui calitatile miraculoase ale laptelui matern ,laptele de vaca este un bun subsituent in alimentatia copiilor mici. .


In ceea ce priveste recomandarile facute consumatorilor,specialistii nu aproba consumarea laptelui de vaca crud decat in cazul in care provine din surse sigure.Laptele netratat termic este periculos pentru consumul uman daca acesta nu provine din surse sigure.Poate contine organisme patogene care pot transmite boli grave precum febra tifoida,tuberculoza,difteria si multe altele.Vacile pot purta bacterii si virusuri periculoase pentru om ,fara ca ele sa manifeste vreun simptom.

Laptele ales pentru consumul zilnic se poate imparti in mai multe varietati in functie de continutul de smantana sau de modul de prelucrare.Daca vorbim de clasificarea in functie de grasime avem lapte integral,care este un produs nesmantinit ,lasat exact cu concentratia de grasime produsa de animal.Lapte smantanit total este cel care contine 0,1 grasime sau laptele smantanit partial.Laptele smantanit comercializat se poate gasi in variantele1,6% ,1,8% sau 2,4% grasime.

O alta metoda de clasificare a tipului de lapte este cea a metodei de prelucrare.
Putem consuma lapte crud sau fiert,lapte pasteurizat,lapte concentrat,praf ,lapte omogenizat sau prelucrat UHT.
Laptele pasteurizat este prelucrat prin incalzire la o temperature de 63-95 grade Celsius ,intr-un interval scurt de timp.Prin pasteurizare se distrug bacteriile iar laptele devine sigur pentru consum fara insa a-si pierde vitaminele si mineralele pretioase.

Laptele concentrat se obtine prin eliminarea apei din lapte intr-o proportie de 2/3 iar laptele praf este obtinut din uscarea laptelui concentrat.Laptele omogenizat este supus unor tratamente mecanice ce au ca rezultat raspandirea omogena a globulelor de grasime in toata cantitatea de lapte.Grasimea devine mai fin emulsionata iar gustul laptelui mult mai bogat.

Laptele UHT este laptele fiert la temperature inalte devenind astfel un produs ce poate rezista pe o perioada mult mai indelungata de timp.Laptele UHT nu trebuie pastrat la frigider cu conditia ca ambalajul sa nu fie desfacut,poate fi depozitat la temperature camerei si nu isi pierde din propietatile nutritive in timpul perioadei lungi de valabilitate.

Daca de-a lungul timpului din consumator veti dori sa deveniti producator si sa va intemeiati o afacere bazata pe productia de lapte va recomand sa vizitati http://www.mulgatoare-vaci.blogspot.com .Aici este locul unde veti gasi aparate moderne pentru mulgerea vacilor si veti fi ajutat cu sfaturi de catre echipa specializata pentru a tine pasul cu tehnologia.


Alte articole:
1.Procesatorii au colectat cu 3,5% mai puţin lapte de vacă, în primele opt luni
2.Cantitatea de lapte de vaca a scazut, dar avem mai multa smantana
3.Fabrica de lapte ar putea fi redeschisă
4.Cand si cum a fost descoperit laptele ?

 

 

Be Sociable, Share!