Top 3 Games

  1. Incursion - 17,921 views
  2. Keeper of the Grove - 11,436 views
  3. Cactus McCoy Jocuri Bataie – Games Online 2012 - 8,828 views

Utilaje de constructii speciale pentru domeniul drumurilor si podurilor

Utilaje de constructii speciale pentru domeniul drumurilor si podurilorReabilitarea drumurilor si podurilor in Romania este un domeniu despre care, din pacate, in ultima perioada auzim tot mai putine noutati.

Desi sunt lucrari de executie de mare amploare, putine firme  se incumeta sa depuna documentatia tehnica necesara in cazul participarii la o astfel de licitatie, atat din punct de vedere al faptului ca o asemenea lucrare le-ar bloca practic disponibilitatea pentru alte lucrari, insa si pentru ca la punerea in opera a lucrarilor se solicita folosirea unor utilaje constructii de ultima generatie de catre trebuie sa se dispuna, fie prin achizitie, fie prin inchiriere.

In mod normal, daca partea de materiale de constructii poate fi acoperita lejer, in ceea ce priveste folosirea unor utilaje constructii care sa reduca pe cat posibil timpii de lucru, lucrurile se complica. Acestea trebuie alese cu grija, in functie de necesitatile proiectului in desfasurare, dar si in functie de bugetul alocat pentru achizitionarea acestora.

In Romania exista foarte multe firme care pun la dispozitie astfel de utilaje, de departe insa evidentiindu-se firma Epinvest, care este specializata indeosebi pe utilajele foarte necesare in cazul lucrarilor de executie in domeniul drumurilor. Unul dintre produsele vedeta pe care il regasim pe site-ul www.epinvest.ro, este taietorul de beton si asfalt WACKER BFS 1345B. Utilajul face cu siguranta deliciul cunoscatorilor, datorita unor caracteristici ce il recomanda fara drept de apel in fata produselor concurente.

Produsul are in dotare un motor in 4 timpi, iar capacitatea cilindrica este de 404 metric cubi. Dimensiunile sunt impresionante, fiind de 1.16 metri lungime, 0,57 metri latime si 1.08 metri inaltime. Cadrul metalic face deosebit de usoara munca operatorului, in ciuda greutatii utilajului de 95 de kilograme, iar discul taietor are un diametru exterior de 0,45 m.

WACKER BFS 1345B este in mod deosebit indicat pentru taierea rosturilor in asfalt, in cazul portiunilor ce urmeaza a fi decopertate, fie in scopul repararii straturilor, fie in scopul indepartarii totale a acestora in vederea reconstruirii. Produsul permite ajustarea inaltimii, iar performantele de taiere sunt asigurate pana la o adancime de 0.17 metri.

De asemenea, acest taietor de asfalt beneficiaza de un rezervor de apa pentru asigurarea stabilitatii la taiere, prin inducerea unei presiuni  asupra discului in timpul decuparii. Rezervorul are o capacitate de aproximativ 32 de litri, iar beneficiu major pe care il aduce consta in racirea ambelor parti ale discului, in cazul cresterii temperaturii acestuia in timpul utilizarii, datorate frecarii otelului de suprafata de asfalt.

Daca in cazul asfaltului vorbim despre rezistente ceva mai reduse, asfaltul necesitand aplicarea mai multor straturi care sa asigure rezistenta la trafic si erodare, ei bine betonul are rezistente net superioare si, chiar si asa, acest utilaj de constructii poate fi folosit cu succes si in acest caz.

Pretul unui astfel de produs este destul de piperat, insa o firma de constructii cu adevarat serioasa nu se va lovi de acest inconvenient. Suma ce ar trebui alocata in mod normal acestui produs, undeva in jurul a 12000 lei, poate fi lejer amortizata in momentul in care lucrarea este de amploare.

Spre exemplu, una dintre cele mai cunoscute lucrari la nivel de drumuri nationale este cea de refacere a unui tronson din autostrada Arad- Timisoara. Cu siguranta firmele castigatoare ale licitatiei folosesc astfel de utilaje de constructii, ce le pot asigura atat executia in deplina siguranta a lucrarii, dar si eficientizarea timpului de lucru.

In cazul in care sunteti hotarati sa achizitionati astfel de produse de mari dimensiuni, inainte de a investi aceste sume, este totusi indicat sa adresati intrebarile privitoare la utilizarea lor, direct specialistilor in domeniu. Firma Epinvest este una dintre cele mai complete firme din punct de vedere al produselor oferite in acest moment pe piata  de utilaje constructii Alba din Romania.

Site-ul lor, www.epinvest.ro este unul dintre cele mai bine structurate, informatia parvenindu-ne lejer si concis, astfel incat deciziile noastre de achizitionare sa fie unele dintre cele mai bune. Pentru completari insa si specificatii tehnice, apelati cu incredere la acesti specialisti, care va asteapta online cu cele mai bune solutii constructive.

Alte stiri actuale :

1. Reţeta succesului în construcţii
2. Constructii spectaculoase, create de un singur om
3. Constructii ridicate fara autorizatie de construire – Cum se pot intabula?
4. Trei cătune din Vatra Moldoviţei, scoase din izolare în urma finalizării unui proiect european

Be Sociable, Share!